Katastar, gruntovnica i geodeti
Geodeti i katastar
Kontakt adresa
  • Ako imate bilo kakvih pitanja javite se na adresu: geodetnet@net.hr. Budem li Vam u mogućnosti pomoći, bit će mi zadovoljstvo.
Brojač posjeta
Oglasi
Google Search
Custom Search
Blog
ponedjeljak, prosinac 26, 2011

Prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN 90/11) propisano je da svaka nezakonito izgrađena zgrada koja se može legalizirati prema odredbama navedenog Zakona mora biti evidentirana na digitalnim ortofotokartama u mjerilu M 1:5000 (DOF 5) u izdanju Državne geodetske uprave. Karte su trebale biti izrađene na temelju aerofotogrametrijskog snimanja cijelog područja Republike Hrvatske.

Većina je vjerojatno upoznata da su te karte kasnile s izdavanjem. Kao svojevrsni Božični poklon onima koji su željno očekivali te karte kako bi krenuli u legalizaciju, Državna geodetska uprava je dana 23. prosinca 2011 godine na svojim stranicama objavila priopćenje za medije. U navedenom priopćenju obavještavaju da je na dan 22. prosinca 2011 godine uneseno ukupno 10945 listova digitalnih ortofotokarata u Geoportal Državne geodetske uprave. Time je uneseno 100% listova ortofotokarata koji pokrivaju područje cijele Republike Hrvatske. U priopćenju se navodi da je uvid u ortofotokarte moguć i u uredima i ispostavama katastra.

Oni koji žele provjeriti putem interneta nalaze li se njihovi objekti evidentirani na predmetnim kartama, mogu to uraditi na adresi Geoportala. Tekst cijelog priopćenja za medije moguće je pronaći na stranicama Državne geodetske uprave.

 

*NAPOMENA: Svi podaci koje je moguće pronaći na ovim stranicama su isključivo informativnog karaktera te autor ni na koji način ne odgovara za eventualnu štetu nastalu njihovom primjenom.

geodetnet @ 22:54 |Komentiraj | Komentari: 0
Oglasi
Anketa
Jesu li Vam postovi na ovim stranicama bili od koristi?Anketa
Hoćete li krenuti u legalizaciju bespravno sagrađenih objekata?
Prijedlozi i sugestije
  • Imate li ideju za neku temu o kojoj biste htjeli da se piše na ovom blogu ili sugestiju kako poboljšati sadržaj bloga, javite se na adresu: geodetnet@net.hr
Index.hr
Nema zapisa.